Smanjite potrošnju bandwidtha, ubrzajte i zaštitite Vaše stranice – CDN: Cloudflare

Cloudflare je tzv. CDN (content delivery network) sustav. Prvenstvena namjena je ubrzati rad Vašeg sajta, servirati statični content preko svojih 23 servera i drastično smanjiti bandwidth na Vašem serveru i tu govorimo čak i oko 80%. Uz to nudi i pojačanu sigurnost Vašeg sajta.

BRZINA

Odličan caching sustav od cloudflare-a kreira statični HTML iz contenta Vašeg sajta što smanjuje broj učitavanja stranice na Vašim serverima i samo opterečenje na server. Budući da se Vaš content nalazi na Cloudflare serverima i direktno se servira sa njih drastično je reduciran bandwidth usage na Vašem hosting paketu.

Da bi sadržaj Vaših stranica uvijek bio ažuran Cloudflare prati promjene na Vašem sajtu i automatski ažurira Vaš cache kada ste recimo objavili novi članak ili promijenili postojeći sadržaj stranice. U takvim slučajevima kod samog ažuriranja se onda koristi Vaš server u svim ostalim periodima Cloudflare servira direktno Vaš sajt posjetiteljima.

U slučaju da Vaše stranice imaju dinamične dijelove kao korisničku zonu, košaricu ili slično moguće je dodati Page rule koji onemogućava caching na tom dijelu stranice.

DNS SERVER

Jesnostavno podesite A, AAAA, CNAME, MX zapise koji pointaju na Vaš sajt, mailove ili podesite https, nije potrebno plačati DNS servere.

cf-ssl-3a

SIGURNOST

  1. Cloudflare je reverse-proxy čime ste zaštitili svoj pravi IP servera što drastično otežava mogućnost hakerskog napada
  2. Odlična DDOS zaštita i još bolja uz plačenu verziju

OPTIMIZACIJA BRZINE UČITAVANJA STRANICE

Putem Cloudflare-a moguće je minimizirati sve .JS & .CSS datoteke što povečava samu brzinu učitavanja stranice. Također možete i optimizirati veličinu slika. To sve Cloudflare radi automatski za Vas.

Uz to imate još mnoštvo dodatnih opcija i sve možete pogledati na www.cloudflare.com.

BESPLATNO JE!!!

Znači sve što smo naveli je besplatno a uz plačenu verziju imate još jaću zaštitu od hakerskih napada, mogućnost neograničenog broja page rule-ova plus još mnogo dodatnih addonova.

ZAKLJUČAK

Ukoliko želite smanjiti količinu korištenih resursa na Vašem serveru i time automatski reducirati cijenu hostinga a uz to imate i pojačanu sigurnost na stranici ovo je rješenje 🙂
Kao šećer na kraju Vaši posjetitelji će biti prezadovoljni samom brzinom učitavanja stranice kao i stabilnošću iste.

Našim klijentima besplatno postavljamo stranice na Cloudflare i podešavamo isti.